fredag 28 september 2012

Blå med gul knapp





Pingvinärmarna rök, de var ju jätteopraktiska! 1020 meter garn och en gul knapp.

tisdag 25 september 2012

guldigt fluff

TokSiri med guldmössan. Jitterbug + guldviskos blev för ofluffigt sa hon och vi la till en tråd fluffmohair.

söndag 23 september 2012

Ullslips till maken

En ullslips med värmlandsmotiv till en värmlandpojk. Upptumme: att det vattenlösliga vlieselinet fungerade superbra!. Nedtumme: att jag borde ha broderat blombladen precis som de gröna bladen, med en mittlinje. Det hade blivit snyggare.

fredag 21 september 2012

Guld!



"Jag vill ha en guldmössa!" Eftersom en sådan önskan inte är speciellt vanlig i vårt hem är jag snabb som en råtta och springer till garnaffären och hittar guldgarn. Siri var väldigt specifik, "det ska vara guld fast med lite brunt och inte bara gul alltså" och det var inte det lättaste att uppfylla. Ihop med Petra på bästa garnaffären hittade vi fram till detta; en härva underbar senapsgul Jitterbug och en härva guldviskos. Guldgarnet är otroligt slirvigt att sticka med, men vad gör man inte för en så speciell önskan?

söndag 16 september 2012

Nålbunden väska med Karinbroderi



Här är väskan! Lagom stor för mobil, nycklar och pengar, en lagom festväska :) Den är nålbunden i visjögarn från Östergötlands ullspinneri, sydd i Dalbystygnet och broderad med garnet kauni eq i en Karinblomma, fritt tolkat. Snodden är stickad på fem maskor och inuti finns ett bomullssnöre som håller formen. Träpärlan till knäppet hittade jag i barnens pärlburk, det finns många fina "knappar" där!

fredag 14 september 2012

simhudströja


Den här tröjan ser jättevacker ut i mitt huvud och än så länge ser det lovande ut.

torsdag 13 september 2012

slut på garn

Jag har flera projekt på gång samtidigt och jag älskar det! Denna koftan ligger just nu och vilar i väntan på mer garn. Det bruna har tagit slut och jag vill göra koftan längre än jag tänkte när jag startade, förhoppingsvis är härvan som är på väg till mig från Tant Kofta nu i precis samma bruna som den första :D

tisdag 11 september 2012

jag destashar med färgargrytan



Jag hade en stort gäng blå nystan som var himla snygga, men som kanske aldrig skulle blivit ett plagg. Efter ett par år av ständigt funderande och klurande bestämde jag mig för att det är färgen som är lite för... på. Den sticker lite i ögonen. Så nu har jag färgat om dem med 1% svart, en gnutta melerat, och börjat sticka på en ny tröja. Om jag har tur kommer det matcha snyggt med ett par fina Blingoplagg som snart dyker ner i brevlådan.

Och jo, jag har ganska många projekt på gång nu. Vissa av dem glömda sen länge och andra väntar på mer garn. Imorgon är det bussresa och seminarium på schemat och det är ju bara inte möjligt att ge sig iväg på en sådan dag helt utan stickning, visst?

lördag 8 september 2012

det där med att överföra motiv till garnteknikade ting

Det tycker i alla fall inte jag är helt enkelt. Jag har testat detta ett par gånger med ganska trevligt resultat. Jag gillar att brodera efter streck och då passar detta utmärkt. Jag tar en bit non woven textil, i detta fallet är det ett vliselineliknande material som jag köpt som mönsterpapper, och ritar motivet på. Det är bara att nåla/tråckla fast och börja brodera. Det pilliga börjar sedan när man broderat klart, och alla små pappersbitar ska bort. En annan teknik jag har provat är att tråckla motivet med sytråd men det är himla tidsödande. Och jag gillar verkligen strecken. :)

Om du som läser vill dela med dig av hur du överför motiv till stickade/virkade/nålbundna ting får du gärna lämna en kommentar.

onsdag 5 september 2012

Brodera mera? Ja tack.

Jag är en av de lyckliga som fick ett recensionsex av Karins nya bok Små och stora broderier i brevlådan i augusti. Eftersom jag älskar hennes första bok såg jag fram emot denna, och hade köpt den i vilket fall. Boken är välarbetad med upphöjda bokstäver på framsidan och fylld med Karins fantasifulla teckningar inuti.


Det finns gott om bra exempel på projekt att brodera, till exempel att brodera på skor, kombinera broderi med applikationer och knappar och att sy en egen bok. Den här väskan får min kreativitet att tända på alla cylindrar, jag vill ha mer TID!

När jag bläddrade igenom boken fick jag genast lust på en broderad blomma och började nålbinda en väska som nu ska få motiv. Det är lite mitt mått på en bra bok; blir jag inpirerad till nya projekt? Ja, då är det en bok väl värd att äga.

Små och stora broderier är en bra nybörjarbok eftersom den innehåller exempelvis genomgångar av sömmar och överföringstekniker men den passar även utmärkt för den som vill fördjupa sina broderikunskaper genom att inspirera till att rita mer, rita egna motiv och brodera på lite annorlunda saker.

måndag 3 september 2012

Shalom

Mycket bra pendlings- och föreläsningsstickning.